Το Σαββάτο 29 και την Κυριακή 30 Μαΐου η Εθελοντική μας Ομάδα , διοργάνωσε διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο προς τα μέλη της, με θέμα «δασοπυρόσβεση και χρήση πυροσβεστικών μέσων». Για τις ανάγκες του σεμιναρίου και ύστερα από πρόσκληση της Ομάδας μας παραβρέθηκαν, οι παρακάτω Εθελοντικές Ομάδες με τους επικεφαλής τους.
-Κέντρο Προστασίας Δασών Βύρωνα / κ. Σταυρος Σαλαγιαννης
– Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης – Διάσωσης Ροδόπολης / κ. Απόλλωνας Κούνης
-Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας – Δασοπυρόσβεσης Ηλιούπολης / κ. Σταμάτης Βογιατζόπουλος.
Κατά την διάρκεια του Εκπαιδευτικού διημέρου μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας κ. Ιωάννης Ζαφειρόπουλος και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Γεωργανά.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, όλους τους Επικεφαλής Συναδέλφους Εθελοντές, καθώς και τα μέλη των ομάδων τους, για την πολύπλευρη στήριξή τους στην Εθελοντική μας Ομάδα.
Με γνώμονα την ενεργητική παρουσία της Ομάδας μας κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και με έντονο το αίσθημα της απόλυτης ικανοποίησης από την εμπειρία της 2ήμερης εκπαίδευσης, η Ομάδα μας θέτει σα στόχο, αυτό το εκπαιδευτικό σεμινάριο να διεξάγεται κάθε χρόνο στην πόλη της Καλαμάτας πριν την αντιπυρική περίοδο, με την συμμετοχή βέβαια και άλλων εθελοντικών Ομάδων του Νομού μας.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα “Εκπαιδευτήρια Μπουγά” για την παραχώρηση της αίθουσας όπου πραγματοποιήθηκε το θεωρητικό μέρος της Εκπαίδευσης και τις επιχειρήσεις “Dafrancescο” και “Λαδοριγανη απο το 1986″ οι οποίες προσέφεραν τα υπέροχα εδέσματα για την φιλοξενία των Συναδέλφων Εθελοντών.