Έχει καταντήσει κουραστικό κι επικίνδυνο το γεγονός, καθημερινά τσιγγάνοι να βάζουν φωτιές για να κάψουν:
👉 Στρώματα
👉 Λάστιχα οχημάτων
👉 Σκουπίδια
👉 Πλαστικά
… και ό,τι άλλο τους περισσεύει !
Τόσο εμείς οι εθελοντές της Ο.Α.Κ., όσο και τα στελέχη του Π.Σ. καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε συμβάντα πυρκαγιάς σε καταυλισμούς στην Μεσσηνία.
1️⃣ Τα υλικά τα οποία καίγονται είναι άκρως επικίνδυνα τόσο για εμάς τους ίδιους που πρέπει να κάνουμε την κατάσβεση, όσο για τους κατοίκους των γύρω περιοχών αλλά και για την ατμόσφαιρα & το περιβάλλον.
2️⃣ Ο κίνδυνος να τους ξεφύγουν οι πυρκαγιές και να έχουμε μια ακόμα μεγάλη καταστροφή στην περιοχή μας είναι μεγάλος.
3️⃣ Το κόστος για το ελληνικό κράτος , όπου για κάθε τέτοιο συμβάν πυρκαγιάς συνδράμουν το πυροσβεστικό Σώμα, εθελοντικές οργανώσεις, Ελληνική Αστυνομία, οχήματα και στελέχη Δήμων, είναι πολύ μεγάλο.
4️⃣ Οι περισσότεροι καταυλισμοί είναι πλησίον του στρατιωτικού και πολιτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας όπου υπάρχει τεράστιος κίνδυνος κάποια στιγμή με ευνοϊκές συνθήκες ανέμου η πυρκαγιά να απειλήσει τις εγκαταστάσεις του.
5️⃣ Η εικόνα που αντικρίζει ο εισερχόμενος και εξερχόμενος κόσμος από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, μόνο θετική δεν είναι.
Αξιότιμοι αρμόδιοι δώστε ένα τέλος σε αυτή την καταστροφή, τον κίνδυνο, το κόστος για την χώρα μας, για την τοπική κοινωνία, για την εικόνα της περιοχής μας.
🎯 Σημείωση ❗️: τα πλαστικά καλαμάκια μας πειράζουν , τα πλαστικά κουταλάκια και πιατάκια.
Το έγκλημα αυτό , σας είναι δύσκολο να το μαζέψετε ;