Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού 2021

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού, όπως καθιερώθηκε με το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στις 17 Δεκεμβρίου του 1985, ο Δήμος Καλαμάτας διοργάνωσε ολοήμερη εκδήλωση την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης μας.
Η διοργάνωση αυτή είχε σκοπό να ευχαριστήσει τους αφανείς ήρωες της πόλης μας οι οποίοι αναλόγως των συνθηκών συνδράμουν με ό,τι μέσα διαθέτουν ώστε να διαφυλάξουν και να εξασφαλίσουν την προστασία των πολιτών αλλά και της πόλης. Οι εθελοντές είναι παρόντες ολόχρονα, συνεπικουρώντας τις προσπάθειες των επίσημων φορέων όπως είναι η τοπική αυτοδιοίκηση και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στη διάθεση των οποίων υπήρξαμε και εμείς ως εθελοντική ομάδα σε κάθε συνθήκη που γεννήθηκε αναλόγως της εποχής.
Στόχοι της συμμετοχής μας στη διοργάνωση ήταν να έρθουμε κοντά στους πολίτες, να παρουσιάσουμε τον εξοπλισμό μας, τα μέσα που διαθέτουμε και τους τρόπους χρήσης τους. Να ξεδιπλώσουμε το έργο και τις δραστηριότητές μας, να αναδείξουμε την σημασία του εθελοντισμού, να τους φέρουμε κοντά μας ώστε να αντιληφθούν ότι και εμείς είμαστε απλοί πολίτες, οι συμπολίτες τους, και είμαστε δίπλα τους σε κάθε δύσκολη στιγμή. Τους μιλήσαμε για την ανεκτίμητη αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας ώστε να γίνει ο κόσμος μας λίγο καλύτερος.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι μικροί μας φίλοι, οι οποίοι με την συνοδεία των γονέων τους είδαν από κοντά τον εξοπλισμό μας και πλησίαζαν με δέος το πυροσβεστικό μας όχημα ΟΑΚ1.
Με μεγάλη μας χαρά συναντούμε τους συμπολίτες μας και με ακόμα μεγαλύτερη χαρά τους καλούμε να προσέλθουν, να γνωρίσουν, να ρωτήσουν να μάθουν και να εγγραφούν στο μητρώο εθελοντών της Ο.Α.Κ. !
Ευχαριστούμε τόσο τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλο , όσο και τους Αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας , Επιτροπής Εθελοντισμού , κ. Ιωάννης Ζαφειρόπουλος και Αναστάση Σκοπετέα αντίστοιχα για την πρωτοβουλία αυτής της εκδήλωσης και για την δυνατότητα που μας έδωσαν να παρουσιάσουμε στους πολίτες και επισκέπτες της πόλης μας την Εθελοντική μας Ομάδα.
Ευχαριστούμε, τέλος, τους συνάδελφους εθελοντές την Ομάδα Πυροπροστασίας «Η Δημιοβίτισσα», την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Μεσσηνίας, το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων,την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού που είναι κοντά στους συμπολίτες μας και που όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για τη διαφύλαξη της προστασίας της πόλης μας και των συμπολιτών μας.