Συμμετοχή της Ο.Α.Κ. σε πυρκαγιές

Φωτιά στην περιοχή Ασπροπουλιά Μεσσηνίας 31-08-2023

Στις 31/8/23 και περί ώρα 13:45 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Χωριό Ασπροπουλιά του Δήμου Καλαμάτας. Στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι και σε συνδυασμό με την μεγάλη ποσότητα καλαμιών και ξηρών χόρτων η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.
Το έργο της πυρόσβεσης δυσκόλευαν πολύ υλικά τα οποία υπήρχαν στην ευρύτερη περιοχή όπως Πλαστικά, Ελαστικά οχημάτων, Σκουπίδια κ.α.
Κατά την διάρκεια της κατάσβεσης 2 οχήματα της ομάδας μας δέχθηκαν επίθεση από ομάδες Ρομά με αποτέλεσμα υλικές ζημιές οχήματος. Η παρουσία στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας συνέβαλε στο να μπορέσουν οι εθελοντές να συνεχίσουν το έργο τους.
Στο συμβάν και λόγω της επικινδυνότητας η φωτιά να εισέλθει σε κατοικημένη περιοχή, η Εθελοντική μας Ομάδα μας προς ενίσχυση της Π.Υ. Καλαμάτας διέθεσε :
👉 5 🚒 Οχήματα
👉 18 Εθελοντές
Περί ώρα 21:15 και ενώ όλα τα οχήματα βρίσκονταν στο πρώτο συμβάν, η ομάδα μας ενημερώθηκε για νέα πυρκαγιά νότια του αεροδρομίου Καλαμάτας.
Στο σημείο από την Ο.Α.Κ. έσπευσαν :
👉 2 🚒 οχήματα
👉 4 Εθελοντές
όπου σε συνεργασία με στελέχη και οχήματα της Π.Υ. Καλαμάτας , το όχημα Γαρδικίου καθώς και ένα όχημα από το κλιμάκιο Πεταλιδίου κατέσβησαν το συμβάν.