Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη, με το ψήφισμα 40/212 της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στις 17 Δεκεμβρίου του 1985.
Στόχος του ΟΗΕ είναι όχι μόνο να προβάλλεται το έργο των εθελοντών αλλά να παροτρύνονται και άλλοι στον εθελοντισμό.
Η εθελοντική προσφορά σήμερα διευρύνεται διαρκώς και επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας, όπως είναι εκστρατείες για την καταπολέμηση της φτώχειας, της πείνας, των ασθενειών, του αναλφαβητισμού, της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και των διακρίσεων κατά των γυναικών
Οι δράσεις της πρόληψης και της αντιμετώπισης συνεπειών από φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές μέσο
και των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής προστασίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Εθελοντισμού.
Ο Δήμος Καλαμάτας – Municipality of Kalamata , και το τμημα Πολιτικής Προστασίας, θέλοντας να ευχαριστήσουν τις Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας οι οποίες δραστηριοποιούνται στο Δήμο Καλαμάτας , διοργανώνουν εκδήλωση την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης μας από τις 09 :00 έως και τις 21:00.
Καθ όλη την διάρκεια της ημέρας , οι εθελοντικές Ομάδες , θα παρουσιάσουν εξοπλισμό και μέσα στους πολίτες και επισκέπτες της Πόλης μας , με σκοπό την γνωριμία του κοινού με το αντικείμενο δράσης της κάθε Ομάδας.
Καλούμε μικρούς και μεγάλους τηρώντας όλα τα μέτρα για την μή μετάδοση του Covid , να προσέλθουν, να γνωρίσουν , να ρωτήσουν να μάθουν , να εγγραφούν στο μητρώο εθελοντών της Ο.Α.Κ. !