Ολοήμερη δράση αφιερωμένη στους εθελοντές μας.

Ο Δήμος Καλαμάτας και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες διοργάνωσε δράση στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, χθες Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021. Στόχος των δράσεων που αναπτύχθηκαν από το πρωί έως το βράδυ, ήταν να υπάρξει γνωριμία του κόσμου με τις εθελοντικές ομάδες, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα στους συμπολίτες μας να εγγραφούν σε αυτές.

Στη δράση συμμετείχαν η Ομάδα Πυροπροστασίας «Η Δημιοβίτισσα», η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4 Μεσσηνίας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Μεσσηνίας, το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

«Ως Δήμος στην πράξη έχουμε αποδείξει ότι όχι μόνο τιμούμε το ρόλο των εθελοντών, αλλά και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας τους στηρίζουμε» τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, επισημαίνοντας ότι οι εθελοντές και οι εθελοντικές ομάδες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας του Δήμου καθώς είναι βασικός συντελεστής για κάθε δράση και εκδήλωση αλλά και πρώτοι σε κάθε έκτακτη ανάγκη.

«Νιώθουμε τυχεροί για την παρουσία τους», ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος σημειώνοντας, επίσης, ότι «τιμούμε και σεβόμαστε τους εθελοντές μας, τιμούμε αυτούς που αφιερώνουν προσωπικό χρόνο για να βοηθήσουν συνανθρώπους τους, καθώς αυτό είναι μεγαλείο ψυχής».

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, πλήθος πολιτών επισκέφτηκε τα περίπτερα που είχαν στηθεί από τις εθελοντικές ομάδες και ενημερώθηκε για τις δράσεις τους.

Πηγή: kalamata.gr