Ποιοι Είμαστε

Η ΟΑΚ 4Χ4 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ είναι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ η οποία συστάθηκε στις αρχές του 2009 με σκοπό την επέμβασή της , για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και τη συνδρομή της, με μέλη της σε συνεργασία με επίσημους φορείς για την διάσωση και βοήθεια ατόμων.

Η ΟΑΚ 4Χ4 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ είναι ενταγμένη στο μητρώο εθελοντικών οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με Αρ.Μητρ.12/2010. Στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας και των υποχρεώσεων, των μελών αλλά και της ομάδας συνολικά, είναι η προάσπιση προληπτικών δράσεων και μέτρων για κινδύνους που μπορεί να πλήξουν ανθρώπους και κοινότητες. Αυτό επιτυγχάνετε, είτε από την συμμετοχή της ομάδας σε εκδηλώσεις πρόληψης ,είτε μέσο του επίσημου Site της ομάδας καθώς και των social Media. Μέσα από αυτά τα κανάλια προβάλλονται ενέργειες πρόληψης και συμβουλές για την αποτροπή εκδήλωσης πχ πυρκαγιών , ενημερωτικών έκτακτων δελτίων πρόγνωσης ακραίων καιρικών φαινομένων κτλ

Η ΟΑΚ μέσο των μελών της διαθέτει 6 ειδικά τετρακίνητα οχήματα , 1 Πυροσβεστικό συγκρότημα τρέιλερ , 2 αντλίες υδάτων , 1 γεννήτρια ρεύματος και 3 πλωτά μέσα.
Πέρα από τα οχήματα και τα πλωτά μέσα , ο υπόλοιπος εξοπλισμός έχει αποκτηθεί από δωρεές επιχειρήσεων και από τις συνδρομές των μελών της.

Στηρίζει τη δράση της, στη χρησιμοποίηση μηχανοκίνητων ειδικών τετρακίνητων οχημάτων, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης και προσέγγισης σε σημεία δύσβατα και δυσπροσπέλαστα από κοινά μέσα και τη δυνατότητα μεταφοράς ειδικών ομάδων όπως γιατροί, διασώστες, πυροσβέστες και άλλοι, στα σημεία που θα επιχειρήσουν.

Τα οχήματα που διαθέτει η ΟΑΚ είναι τα οχήματα που διαθέτουν προσωπικά τα μέλη της και είναι εφοδιασμένα με τον απαραίτητο μηχανολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ώστε να καθίσταται η επέμβαση αποτελεσματική και η επικοινωνία να πραγματοποιείται μεταξύ των μελών της και άλλων επίσημων φορέων επέμβασης & διάσωσης, με αμεσότητα και χωρίς προβλήματα.

Για το λόγο του ότι η έννοια του Εθελοντισμού είναι συνυφασμένη με την παιδεία , σκοπός της ομάδας μας είναι η ανάπτυξη και εμπέδωση του Εθελοντισμού.